Welkom

MAG IK ME EVEN VOORSTELLEN?

Mijn naam is Lia van Zwieten en ik ben voetreflextherapeute en medisch pedicure.

Mijn Praktijk heet “Lia Yia Podia”; dit is de griekse betekenis voor “Lia voor je voeten”. Je spreekt het uit als “Lia ja podja”.  Op mijn 20e heb ik een poos in Griekenland gewoond. Omdat medische termen vaak uit o.a. de griekse taal komen en de medische term voor ‘voet’ podia is, vind ik deze keuze heel toepasselijk. Na jaren met veel plezier als secretaresse te hebben gewerkt, heb ik mij omgeschoold tot beide vakken en doe dit met heel veel plezier!

Waarom voetreflextherapeute? Ik merkte dat veel mensen in mijn praktijk vaak diverse klachten hebben zoals gewrichtspijnen, rugpijn, neuropathie, hormoonschommelingen, huidproblemen, migraine/hoofdpijn. Ik leerde dat je met voetreflexmassage veel klachten kan verlichten. Hier werd ik heel enthousiast van en heb in de opleiding ondervonden dat veel klachten verlichten bij een voetreflexbehandeling!

Waar we ook niet omheen kunnen; mensen hebben veel nasleep aan klachten als ze corona gehad hebben, zoals benauwdheid en chronische moeheid etc. en ik kan door middel van voetreflexmassage veel klachten verlichten door bepaalde punten in de voeten en onderbenen te stimuleren.(zie verdere info op de pagina van voetreflexmassage), waardoor de ademhaling verbetert en men minder benauwd is.

Ik heb in het laatste jaar van mijn opleiding een scriptie gemaakt over neuropathie bij diabetische patiënten (komt veel bij mijn klanten voor en is een complexe aandoening) en heb gemerkt dat ik door middel van voetreflexmassage ondersteuning kan bieden aan het verminderen van deze klachten. De klachten van neuropathie zijn pijn, tintelingen, spierzwakte, branden, rusteloze benen, gevoelloosheid. Het bloedsuikergehalte bij diabetes is vaak te hoog en wordt lager als ik de behandeling uitgevoerd heb, wat natuurlijk heel positief is bij diabetes.

Hoe mooi is het als ik hiermee mensen kan helpen?

Graag tot ziens in mijn praktijk!